4834 poze   110133 vizite
Albume
0_BEGONII   ACHIZITII DE OCTOMBRIE1_ORHIDEE   DENDROBIUM NOBILE   PHALA - PISTRUIATA   PHALA - DRAGOBETICA   PHALA- ALBA CA ZAPADA   PHALA-NOROCOASA20102011   01_IANUARIE - FEBRUARIE      05-12 FEBR 2011      24-26 FEBR 2011 - iarna      ACHIZITII 2011      CATEII NOSTRI      FLORI GHIVECI   03_MARTIE 2011      MULTUMESC-TAISIA   04_APRILIE      MULTUMESC MIHAELA DIMA      MULTUMESC_ELIPOPA      MULTUMESC_MARYANE      MULTUMESC_MIRELA06      MULTUMESC_NINA   05_MAI   06_IUNIE      BEGONII_2011   07_IULIE      MULTUMESC_BEBEIRIS   08_AUGUST      TRANDAFIRI_2011         oare e mr lincon_DA      VALEA RAULUI DOAMNEI   09_SEPTEMBRIE      ACHIZITII CRIZANTEME   10_OCTOMBRIE      ACHIZITII TOAMNA   11_NOIEMBRIE      MULTUMESC MARIANA   12_DECEMBRIE      ACHIZITII CRINI      ROSENKRANTZ      SARBATORI2012   1_IANUARIE      ACHIZITII_2012      COM_ATLASPLANTS      FIRMA DE PAZA      PRIMA NINSOARE   2_FEBRUARIE      COM_ATLAS PLANTS      IARNA GREA      MULTUMESC_ANDRUTA      NINSOARE_03 FEBR 2012   3_MARTIE      COMANDA_STARKL_1   4_APRILIE      DE FLORII_DUPA PLOAIE      DE PASTE_DUPA PLOAIE      FLORICELE DE INTERIOR      JUMULITE DE FURTUNA      SIMFONIA LALELELOR   5_MAI   6_IUNIE      MULTUMESC_PAUNITA   7_IULIE   8_AUGUST   9_SEPTEMBRIE   DECEMBRIE      A venit mosul   NOIEMBRIE   OCTOMBRIE      COMANDA STARKL_2XX - IDENTIFICARE TRANDAFIRI   CORAL DOWN-catarator ROZ   DOUBLE DELIGHT   EMERAUDE d Or   EMINENCE   FRIESIA   GAUMO- ROSE GAUJARD   GRAND MOGUL   KRONENBOURG   MONICA   nr 01- eticheta NEW ENGLAND   nr 03 - eticheta Kimono   nr 07 - eticheta Nina Weibull   nr 08 - ROSU   nr 09 - rosu-portocaliu   nr 13 - catarator   nr 14 - ROZ   nr 16 - catarator rosu   POLYANTHA WHITEXX_BUNATATIXX_FISE PLANTE   ACHIMENES   AMARYLLIS   BEGONIA   GARDENIA   RHIPSALIDOPSIS

membru din 21 ianuarie 2011

ACHIMENES

INGRIJIRE:
Pentru a se dezvolta armonios, Achimenes are nevoie de un loc foarte luminos, însă nu trebuie să intre în contact direct cu razele soarelui. Se recomanda expunerea estica.
Achimenes nu iubeşte frigul, dar nici căldura excesivă. Temperatura ideală la care trebuie cultivată este cuprinsă între 16 şi 27 de grade Celsius. Poate tolera temperaturi puţin mai joase, dar niciodată mai mari. Iarna, rizomii trebuie păstraţi într-un loc umbros.
Începând cu luna martie şi până în octombrie, planta trebuie udată cu regularitate. În momentul în care rizomii dau primele semne de viaţă, pământul trebuie udat mai mult şi menţinut umed. În perioada de înflorire, planta trebuie udată mai rar, însă suficient pentru ca solul să nu fie uscat. În perioada de repaus, rizomii trebuie conservaţi aproape uscaţi.
Pentru o bună dezvoltare, Achimenes are nevoie de un sol bine drenat şi bogat în humus. Rizomii se plantează în fiecare an în pământ nou.Compostul trebuie sa contina turba si nisip grunjos. Pentru a reduce aciditatea solului, acesta poate fi amestecat cu calcar sau cu coji de ou pisate. Într-un vas adânc de zece centimetri se plantează 5-6 rizomi, la o adancime de 2,5 cm, având grijă să nu presaţi solul.
La inceputul vegetatiei,se ciupesc aproxim. 2 cm din varfurile lastarilor pentru a favoriza o dezvoltare a plantei sub forma de tufa. Inlaturati regulat florile trecute. Incepind din luna noiembrie, cind planta intra in perioada de repaus, lasati tuberculii in sol si inspectati-i din cind in cind pentru a ii controla sa nu fie atinsi de inghet, putrezire.
La inceputul perioadei de crestere, pentru a stimula cresterea frunzelor, se utilizeaza un ingrasamint lichid bogat in azot. La aparitia mugurilor florali, se inlocuieste acest tip de ingrasamint cu unul mai bogat in fosfor si potasiu. Se poate fertiliza planta pina la sfirsitul perioadei de inflorire.
INMULTIRE SI BOLI:
Achimenes se înmulţeşte primăvara, prin replantarea rădăcinilor ce au aspectul unor conuri de brad, solzoase, cu lungimea de unu-trei centimetri. Se poate înmulţi şi prin butaşi de 6-7 cm, ce se prelevează la începutul verii. Rădăcinile se dezvoltă rapid la temperatura camerei şi într-un spaţiu bine luminat. Planta se poate înmulţi şi prin seminţe, ce trebuie sădite primăvara, dar nu înfloreşte decât după un an de la însămânţare.
Căderea florilor este provocată de o bruscă schimbare de temperatură sau de umiditate. Trebuie evitată mutarea ghiveciului în perioada de înflorire. Ofilirea plantei poate fi cauzată de lipsa de apă sau de excesul de soare. Acarienii sunt cel mai des întâlniţi paraziţi care atacă frunzele şi florile acestei plante.
Tăiaţi în mod regulat extremităţile ramurilor pentru a favoriza creşterea în formă de tufă. Îndepărtaţi frunzele sau florile uscate.
020
020

Comentarii album • 5
Lizica 23 ianuarie 2014  
La mai multi !
Raportează
CICCIC2014 23 ianuarie 2014  
Multumesc, sa vedem la primavara...
Raportează
andruta 23 august 2012  
Pe frumusica asta am primit-o si eu in toamna, de la o ruda. Toata vara a fost inflorita pe terasa.
Raportează
CICCIC 24 august 2012  
La mine e proaspat venita ,frumusica....am cam chinuit-o un pic , pana i-am gasit locul...
Raportează
andruta 24 august 2012  
Vad ca "chinuiala" nu i-a displacut.. O fi masochista?
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.