Am pus in toamna cred ca vreo 200 de lalele .Am tot pus ce-a fost mai mare ,mai mare pana am ramas cu unii pricajiti...si nu m-am indurat sa-i arunc .I-am aruncat in doua ghivece,doar vreo 3 nu au iesit.Unele frunze-s cam anemice ce-i drept ....om vedea care o mai inflori....Char vreau sa vina ...sa avem floricele colarate in curte !
Despre anthurium am aflat si eu, dar tarziu, ca nu suporta sa fie despartit din tufa. Am avut unul urias si l-am despartit si am tot dat din el. A stat pe loc apoi, cativa ani. Abia anul asta, cand am fost hotarata sa renunt la el, am vazut ca incepe sa faca flori. In tot acest timp, l-am tratat cu tot felul... vad ca a reactionat doar la gainat.
da,am aplicat si eu tot ce scrie mai jos,si al meu e ''capos''..il am de trei ani si nu face nimic..sta!
Este foarte frumoasa laleaua si toate florile!
Hai sa punem in practica ce-am gasit pe net ....
Daca ati cumparat un ghiveci cu Anthurium, primul lucru de care trebuie sa tineti cont este lumina.
Anthurium are nevoie de lumina pentru a dezvolta tijele florale, dar tineti cont ca soarele direct nu ii face bine. In mediul sau natural, Anthurium creste la adapostul copacilor.
In zilele foarte insorite de vara puteti rezolva acest neajuns asezand ghiveciul in spatele unei perdele de culoare deschisa, sau pe pervazul unei ferestre orientate spre est sau spre nord.
Nu lasati copiii sa se joace cu aceasta planta! Contine substante toxice care pot provoca iritatii!
Anthuriumului ii place mult caldura...
...in nici un caz ea nu trebuie sa scada sub 15 grade Celsius.
Temperatura ideala pentru anthurium este de 25 de grade Celsius, in conditii de umiditate ridicata. Umiditatea se obtine usor, pulverizand periodic planta cu apa. Udati des in perioada verii, lasand suprafata solului sa se usuce putin intre doua udari.
In niciun caz apa nu trebuie sa balteasca in ghiveci, frunzele se vor ingalbeni, uneori apar pete nerge sau maronii, iar radacinile vor incepe rapid sa putrezeasca. Iarna udarile se raresc, iar planta va intra intr-o perioada de semi-repaus.
Daca aveti posibilitatea, folositi apa de ploaie colectata in vase largi; apa de la robinet contine carbonati de calciu si magneziu, care schimba aciditatea solului.
Sfat: Atentie in privinta pamantului din ghiveci! Anthurium se va replanta obligatoriu o data la doi-trei ani, intr-un sol acid, format dintr-un amestec de pamant de padure si turba. Nu plantati Anthuriumul in pamantul de flori obisnuit, pe care il gasiti in florarii.
Excesul de umiditate din sol creeaza un mediu propice pentru dezvoltarea unor ciuperci precum Fusarium, Rhizoctonia sau Phytophtora.
Ghiveciul trebuie sa fie bine drenat si ar fi bine sa renuntati la clasica tavita de sub vas. Ca regula generala, tineti minte ca este de preferat sa udati mai des, dar in cantitati mici.
Da, bine. Eu mai am unul roz si decand l-am cumparat infloreste incontinuu. Face florile mai mici decat cele originale, dar e multumior. Cel rosu, care nu se misca, sta mai la fereastra pe timp de iarna/ primavara, iar vara mai departe putin de fereastra. Dar tot degeaba. I-am pus si substrat de orhidee, si apa de gainat si atonik si...nici eu nu mai stiu ce i-am pus. L-am stropit cu atonik, etc, etc. E capos ce sa mai!
A fost stufos , am dat din el sa respire ca lumea .....si a respirat pana am ramas doar cu un betisor cu o bucatica de radacinuta ...I-am pus substrat de orhidee si astept o revenire in forta din partea lui !
Da,anthurium , a fost frumos si bogat ,am dat din el vreo 3 fire si din ce-a fost am mai ramas cu firisorul asta care era vai mama lui ...nici nu crestea nici nu murea....si daca am avut program administrativ ,l-am revolvat si pe el....acum ma pregatesc sa pun petunii , dalii-seminte si begoniile care au mugurasi mai mari....chiar nu mai am rabdare !!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.